10°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

24.11.2023 / 14:17 Rukomet - PLBiH

Rukometaši Goražda sutra dočekuju HRK Čapljina

Rukometaši Goražda sutra dočekuju HRK Čapljina
Foto: FENA

Rukometaši Goražda u 9. kolu Premijer lige BiH sutra u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" dočekuju HRK Čapljina.

U goraždanskom klubu naglašavaju da je riječ o izuzetno važnoj utakmici u kojoj samo pobjeda dolazi u obzir. Napominju da Čapljina može biti nezgodan protivnik ali vjeruju u svoj tim i vjerne navijače od kojih očekuju podršku sa tribina.

- Poslije veoma teških poraza od Borca u Banja Luci i kući protiv Leotara koju smo izgubili na nevjerovatan način u punoj dvorani, žao nam je zbog svih navijača koji su došli i nemamo opravdanja. Pozivam ih sutra da dođu na ovu važnu utakmicu protiv RK Čapljina i budu naš osmi igrač, da slavimo pobjedu i napokon se odvojimo od donjeg dijela tabele – kazao je igrač MRK Goražde Salih Pleh.

Naglasio je da je ekipa Goražda spremna da nastavi tamo gdje je stala i da se vrati na kolosijek pobjeda.

Pomoćni trener Admir Sijerčić ističe da je iza MRK Goražde jako turbulentna polusezona u kojoj je ekipa imala dosta problema sa povredama, tako da su rezultati, iako polovični, ipak realni.

- Gotovo cijela postava naše ekipe je zaposlena u privredi, tako da je ono što daju na terenu, za respekt jer njihova ljubav prema klubu i gradu je zaista ogromna što i publika prepoznaje i dvorana je uvijek puna. Sutrašnja utakmica protiv Čapljine je jako važna i ta ekipa može biti nezgodan protivnik i pozivam naše navijače da nam pomognu jer sve osim pobjede dovodi nas u ogromne probleme – poručio je Sijerčić.

Utakmica između MRK Goražde i HRK Čapljina igra se u 19.30 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo