°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

24.11.2023 / 14:29 Rukomet - EHF Europa kup

Rukometaši Slobode dočekuju Sport Toto iz Ankare

Rukometaši Slobode dočekuju Sport Toto iz Ankare
Foto: FENA

U 3. kolu EHF Europa kupa rukometaši tuzlanske Slobode sutra u 20 sati na parketu dvorane Mejdan odmjerit će snage sa Sport Totom iz Ankare.

- Uprava kluba je poduzela sve organizacijske mjere da utakmica protekne u najboljem redu. Ovo je treća godina kako igramo u Evropi. Ove godine smo došli na najveću stepenicu. Ako bismo uspjeli da prođemo dalje, to znači da bismo prezimili u Evropi što dugo nije neka ekipa ostvarila u Tuzli. Pozvao bih navijače da dođu u Mejdan, da bude jedna prava atmosfera kako bi uspjela Sloboda da se plasira u naredni dio takmičenja. Ne igra se Evropa u Tuzli svaki dan. Ekipa će obećati borbu i jednu pravu utakmicu. Nadamo se pobjedi sutra i dobroj atmosferi - rekao je danas na pres-konferencija Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda Tuzla, sa koje je upućen poziv navijačima da podrže crveno-crne.

Šef stručnog štaba RK Sloboda Mirko Mikić ističe da se radi o jednoj zaista respektabilnoj ekipi.

- Radi se o dosta dobro tehnički potkovanoj ekipi koja skoro pa i ne pravi tehničke greške u napadu. Ne griješe skoro nikako, dosta su sigurni lepršavi u napadu sa također nekom dubljom odbranom u većini ovih utakmica koje smo skautirali a imali smo četiri utakmice na raspolaganju - kazao je Mikić.

Najavio je i povratak igrača, koji su bili povrijeđeni, Emira Suhonjića, Maria Pavlaka i Renata Čajića.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo