10°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

24.11.2023 / 20:20 SHOW - Svečana zakletva

Hana Hadžiavdagić dobila hrvatsko državljanstvo

Hana Hadžiavdagić dobila hrvatsko državljanstvo
Foto: Instagram
Hana Hadžiavdagić je imala svečanu zakletvu povodom dodjele hrvatskog državljanstva.

Influencerica je na Instagramu objavila zvanični dokument na kojem je ispisana zakletva uz melodiju i tekst hrvatske himne. U objavi na društvenim mrežama Hana je označila Vladu Republike Hrvatske te predsjednika Zorana Milanovića."Državljanstvo imam odavno, a ovo je svečana dodjela", napisala je Hana, a na fotki koju je objavila na Instagram storyju ona pozira s državnim službenikom.

Inače, Hana se nedavno oglasila na Instagram storyju i odgovorila onima koji su se pitali "otkad je ona Hrvatica"."Veća od mnogih s obzirom na to da tu godinama živim i radim te plaćam uredno porez za razliku od mnogih 'velikih Hrvata' koji imaju firme po Hercegovini", napisala je pa nastavila.

"P.S. Neka ja nisam, ali neka jesu oni što glasuju i određuju sudbinu zemlji u kojoj su možda nekad bili na moru. Evo ja znam nekoliko takvih iz Srednje Bosne koji nikad nisu bili u Zagrebu, ali su veći Hrvati od mene. Ovdje uopće ne govorim o vjeroispovijesti, čisto da bude jasno. Ljudi znate li da je 2022. Malo emancipacije nije na odmet", zaključila je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo