4°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

26.11.2023 / 13:22 Politika - Predsjedništvo BiH

Željka Cvijanović: Helez treba biti smijenjen

Željka Cvijanović: Helez treba biti smijenjen
Foto: Arhiva
Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović smatra da ministar odbrane BiH Zukan Helez treba da bude smijenjen.

"Vidjećemo kako će se slagalica napraviti oko toga, ali po mom mišljenju on treba da bude smijenjen zato što ovo nije prvi put da izlazi sa raznim ludostima i pričama", izjavila je Cvijanovićeva.

Ona smatra da je apsolutno neprimjereno i da su Helezovi navodi izmišljeni s namjerom da se destabilizuju odnosi u okviru BiH, pogotovo s namjerom da se privuče negativna pažnja prema RS-u.

"Prije toga je pričao o raznim, obavještajnim, nazovi podacima. On nam je govorio šta će se desiti, gdje će otići Milorad Dodik, to su ludosti. Ne može čovjek da vjeruje da neko ko obavlja tako važnu funkciju može da priča takve stvari samo da bi zabavio javnost, prvenstveno međunarodnu u tom svom obraćanju, u tim svojim intervjuima", navela je Cvijanovićeva, prenosi SRNA.

Helez je nedavno izjavio da na području RS-a postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

"Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminisati", rekao je Helez, istakavši da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".

On je tvrdio i da u BiH imaju određene snage drugih država koje su, osim Eufora, dovoljne da obezbijede potpunu sigurnost i pomognu BiH da bude sigurna.

"Mogu poručiti građanima zato što znam koga imamo, šta imamo u BiH da budu mirni i spokojni, da nema nikakvih problema", rekao je Helez.

Obavještajno bezbjednosna agencija (OBA) BiH jučer je odgovorila SRNI da nema informacije o postojanju vojih kampova i paravojnih formacija u BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo