11°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

27.11.2023 / 11:45 Crna hronika - HNK

Odgođen početak suđenja vlasniku hotela Jablanica jer je završio u bolnici

Odgođen početak suđenja vlasniku hotela Jablanica jer je završio u bolnici
Foto: Vijesti.ba
Glavni pretres koji je danas u 10 sati trebao početi u Opštinskom sudu Konjic protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice, optuženog za krivično djelo teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH na štetu Enise Klepo (28) je odgođen, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako je rečeno "Avazu", pretres je odgođen zbog bolesti optuženog Džafića.

"Avaz" nezvanično saznaje da je on tokom noći hospitalizovan u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zbog plućne embolije.

Zahtjev za odgodu Sudu je, uz ljekarski nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima.

Podsjetimo, Džafić je vlasnik hotela "Jablanica" koji je svoju zaposlenicu, Klepo, pretukao na njenom radnom mjestu, a nakon što je, nezadovoljna platom i uslovima odlučila dati otkaz.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. avgusta 2023. godine oko 21.30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene u vezi s isplatom plate, davanjem otkaza i drugim problemima na poslu.

"Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj, tjeravši je iz objekta. Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti zaposneic hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo", navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potom je, kako se navodi, oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

"Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podliva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka", stoji u optužnici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo