10°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

27.11.2023 / 14:03 Zanimljivosti - Goraždanski maratonac

Emir Hastor u humanoj akciji 'Kilometri za Gazu'

Emir Hastor u humanoj akciji 'Kilometri za Gazu'
Foto: FENA

Najuspješniji goraždanski maratonac, jedan od najboljih u BiH, Emir Hastor u saradnji sa udruženjem “Pomozi.ba” provodi humanitarnu akciju za narod Palestine.

U akciji simboličnog naziva “Kilometri za Gazu” prodavat će kilometre na maratonu koji će biti održan 15. decembra u Sarajevu. Hastor je pozvao sve zainteresovane da mu se pridruže u ovoj humanoj misiji.

- Od 7 sati ujutro trčat ću četiri kruga po Velikoj aleji na Ilidži, što je otprilike 34-35 kilometara i onda ću na kraju od Velike aleje istrčati dodatnih osam kilometara do organizacije Pomozi.ba, gdje završavam trku sa otprilike istrčanih 42 kilometra. Vas pozivam da otkupite metre ili kilometre koje ću pretrčati u vaše ime, a prihod ide za narod Gaze - poručio je Hastor.

Pojasnio je da cijena za 100 metara iznosi 10 konvertibilnih maraka ili po želji svakog ko želi uplatiti novac.

-Svoje metre ili kilometre možete kupiti tako što ćete uplaćivati novac na moj žiro račun, a ja ću potom uplatiti na žiro račun Pomozi.ba organizacije. Humanitarnu akciju će uživo pratiti ekipa jutarnjeg programa BHRT-a. Pozivam sve sportiste i rekreativce da mi se pridruže i zajedno sa mnom trče onoliko koliko su u mogućnosti. Imamo samo ono što damo - kazao je jedan od najuspješnijih bh. maratonaca.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo