1°C
Mostar 5°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

27.11.2023 / 16:33 SHOW - "To je baš bijedan nivo"

Vučić optužio Svetlanu Bojković, pa dobio žestok odgovor

Vučić optužio Svetlanu Bojković, pa dobio žestok odgovor
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se u nedjelju gostujući u "Hit tvitu" na televiziji Pink i na društvene aktiviste koji skreću pažnju na pogubnu politiku ove vlasti, uključujući i proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković.

On je naveo da ga je Ceca Bojković prije četiri godine dočekala u Finskoj, kao žena ambasadora Slavka Kruljevića i dodao:

- A pošto ga nisam ponovo postavio, pošto nije radio kako treba, bio je neaktivan, odmah sam joj postao loš - čime je insinuirao da je slavna glumica započela svoj aktivizam zbog gubitka privilegija.

Svetlana Bojković je za Danas ovo oštro demantovala, navodeći da je njoj najveća i jedina privilegija to što se bavi poslom koji voli, te da je Vučića, prema protokolu, dočekala ne prije četiri, već prije 10 godina u Helsinkiju, i da im je to bio jedini susret u životu, a da njenog muža niko nije smijenio, već je sam zahtijevao da se povuče sa položaja kada mu je istekao mandat.

- Vučićeve optužbe predstavljaju prebacivanje sopstvenih matrica na drugoga. Kao prvo, to nije bilo prije četiri godine, jer smo mi već sedam godina ovdje, već prije 10 godina kada je on postao premijer. Moj muž je mjesto ambasadora u Helsinkiju dobio za vrijeme vlasti Borisa Tadića. U međuvremenu su došli naprednjaci, i Vučić se kao premijer pojavio u posjeti Helsinkiju - ukazuje Ceca Bojković.

Ona dodaje da je ispoštovala protokol, jer joj je muž rekao da se visoki državni zvaničnici dočekuju na aerodromu sa suprugama.

- Ja sam to prihvatila i to je bio naš jedini susret. Poslije toga ga u životu nisam vidjela, sem na televiziji. Takođe, moj muž je regularno otišao u penziju, nije ga niko smijenio, a posebno Vučić. Sam je tražio da se vratimo kući - ukazuje Bojković.

Ona dodaje da sve što je Vučić rekao jesu lažni navodi, i da u Ministarstvu vanjskih poslova postoji pismeni trag da je njen suprug tražio da se vrati kući nakon isteka mandata.

- Muka mi je i da govorim o tome šta Vučić priča. To je baš neki bijedan nivo. Šta je htio da kaže time, da sam nestabilnog karaktera? Da tražim privilegije? Meni ne trebaju veće privilegije od toga da sam glumica, i da se bavim poslom koji volim, a aktivizmom se bavim iz ubijeđenja - zaključuje Bojković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo