7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

28.11.2023 / 08:54 Ostali sportovi - Nesvakidašnja povreda

Švedskom skijašu se tokom utrke zamrznuo penis

Švedskom skijašu se tokom utrke zamrznuo penis
Foto: Agencije
Morao sam ležati u šatoru deset minuta da ga zagrijem. Toliko boli. To je užasno, kazao je Šveđanin. Na početku utrke temperatura je pala na -15 Celzijusa.

Skijaš Calle Halfvarsson doživio je nesvakidašnju povredu tokom takmičenja u skijaškom trčanju u Finskoj. Naime, nesretnom Šveđaninu se kao posljedica ledenih temperatura zamrznuo - penis!

- Smrznuo mi se penis. Zaista. Prokletstvo, morao sam ležati u šatoru deset minuta da ga zagrijem. Toliko boli. To je užasno - rekao je Halfvarsson za švedski magazin Expressen nakon utrke Svjetskog kupa na 20 kilometara u Ruki, prenosi 24sata.hr.

Prema Reutersu, na početku utrke u malom mjestu u sjeveroistočnom dijelu Finske temperatura je pala na -15 °C..

Inače, Halfvarsson je već pretrpio istu povredu, a u nesreći je pronašao i šaljivu stranu.

- Srećom, uskoro ću dobiti drugo dijete, jer će to biti teško ako nastavim ako.

Fincu se smrznuo penis na ZOI u Pekingu

Sličnu je povredu prošao i Finac Remi Lindholm na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Na stazi je proveo sat vremena i 16 minuta budući da su organizatori Olimpijskih igara skratili utrku s 50 kilometara na 30, ali izuzetno nepovoljni nehumani uslovi svejedno su odnijeli danak.

Jednom kada je prošao kroz cilj, pohitao je prema timu i zatražio nešto poput termofora koji je momentalno prislonio na genitalije.

- Možete samo pogađati koji dio tijela mi je bio zamrznut kada sam završio utrku. Bilo je ovo jedno od najgorih takmičenja na kojima sam sudjelovao. Sve se svelo na to da se izborim i nekako završim do kraja - rekao je Lindholm.

A niti njemu nije bio prvi put...


(Vijesti.ba)

Izdvajamo