17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

28.11.2023 / 14:00 Fudbal - Sasvim iskreno

Vranješ o reprezentaciji BiH: Za nju sam igrao srcem, danas ne znam pola ovih igrača

Vranješ o reprezentaciji BiH: Za nju sam igrao srcem, danas ne znam pola ovih igrača
Screenshot
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a danas član srbijanskog Čukaričkog Ognjen Vranješ, gostovao je u podcastu pod nazivom "Psihokast", koji vodi poznati crnogorski MMA borac Vaso Bakočević.

Naravno, neizostavna je tema bila fudbalska reprezentacija naše zemlje za koju je Vranješ nastupao punih osam godina.

"Znaš šta je najveća tragedija? Ukrajinu podržava cijeli svijet, sažaljavaju je… Sjećate se Eurovizije, svi su znali da Ukrajina mora da pobijedi", rekao je bivši igrač Borca i tu se nije zaustavio.

"Žao mi je Bosne, igrao sam srcem za tu reprezentaciju. Moj privatni život na jednu stranu, sportski na drugu. Kod nas se miješaju babe i žabe. Želim im svu sreću, ali kako rade i kako funkcionišu neće dugo nigdje otići. Gledam reprezentaciju, ne znam pola igrača, nemam pojma odakle su ih izvukli. Kada dođu, njihovo ponašanje...", izjavio je između ostalog.

Ognjen Vranješ je u dosadašnjoj karijeri je do nastupao za banjalučki Borac, Spartak, Tom Tomsk, Sheriff, Sporting Gijon, Charleroi, Napredak Kruševac, Elazigspor, Hatayaspor, Anderlecht, Gaziantepspor, Krasnodar, AEK i Crvenu zvezdu.

Iz reprezentacije BiH je izbačen zbog sporne tetovaže četničkog vojvode kada nas je sa klupe predvodio Robert Prosinečki.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo