16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

29.11.2023 / 09:55 Muzika i Film - "Netflix Bangers"

Filmofili odlučili: Ovo je 10 Netflixovih najboljih naslova iz 2023. godine

Filmofili odlučili: Ovo je 10 Netflixovih najboljih naslova iz 2023. godine
Foto: Ilustracija
Mnogi filmofili odustaju od kina i radije biraju udobnost vlastitih domova uz streaming-platforme.

U Facebook grupi Netflix Bangers članovi su iznijeli mišljenje o nekima od najboljih filmova ove godine i izabrali 10 u kojima su najviše uživali dok su ih gledali.

Extraction 2

Nastavak hita Chrisa Hemswortha iz 2020. Extraction 2 uspio je osvojiti obožavatelje.

Sinopsis filma glasi: "Pri povratku s ruba smrti, komandos Tyler Rake kreće u opasnu misiju spašavanja zatočene porodice nemilosrdnog gangstera."

Pain Hustlers

Pain Hustlers prikazuje Lizu Drake (Emily Blunt) kako ulazi u opasno kriminalno podzemlje u uzbudljivom kriminalističkom trileru.

Sinopsis filma glasi: "Nakon što je izgubila posao, žena, koja se bori da odgoji svoju kćer, iz očaja se zaposlila. Počinje raditi u propalom farmaceutskom start-upu, ali ono što ne očekuje je opasna shema reketarenja u koju je iznenada ušla."

The Deepest Breath

The Deepest Breath prikazuje mučna iskušenja koja doživljavaju ronioci testirajući svoja tijela do krajnjih granica u ovom dokumentarcu.

Sinopsis filma glasi: "Činilo se da su šampion i stručni ronilac suđeni jedan drugom. Unatoč različitim putovima kojima su krenuli, susreću se na vrhuncu svijeta u ronjenju na dah i doživljavaju uzbudljive avanture te neizbježne rizike jurnjave za snovima kroz dubine oceana."

The Mother

Jennifer Lopez nastavlja se okušavati u glumi i uspjela je osvojiti gledatelje Netflixa u filmu The Mother iz 2023.

Sinopsis filma glasi: "Dok bježi od opasnih napadača, ubojica izlazi iz skrovišta kako bi zaštitila kćer koju je ranije ostavila."

Nowhere

Netflix nastavlja razvijati svoje međunarodno tržište, a njegov film Nowhere iz 2023. gledateljima je pokazao talente koji dolaze iz Španije.

Sinopsis filma glasi: "Mlada, trudna žena po imenu Mia bježi iz zemlje u ratu skrivajući se u pomorskom kontejneru na teretnom brodu. Nakon jake oluje Mia rađa svoje dijete izgubljena u moru, gdje se mora boriti da preživi."

A Man Called Otto

Tom Hanks u ovom filmu pokazuje da je još uvijek jedna od vodećih filmskih zvijezda.

Sinopsis filma glasi: "Utučen i usamljen, udovac se odlučuje na drastičan korak. Međutim, planove mu poremeti vesela porodica koja se useljava u susjednu kuću."

Nyad

Nyad će vjerovatno postati još jedan hit ove godine, a istinita priča o Diani Nyad oduševila je mnoge gledatelje.
 
Sinopsis filma glasi: "64-godišnja plivačica i maratonka Diana Nyad pokušava postati prva osoba koja je preplivala od Kube do Floride."

Race to the Summit

Čini se da je 2023. godina dokumentaraca koji prikazuju ekstremne atletske napore, a Race to the Summit čini upravo to.

Sinopsis filma glasi: "Neustrašivi alpinisti Ueli Steck i Dani Arnold ulaze u smrtonosno rivalstvo kako bi postavili rekorde na sjevernim stranama švicarskih Alpa."

Plane

Plane je spojio Gerarda Butlera i Mikea Coltera u iznenađujuće dobrom akcijskom trileru koji je postao hit među obožavateljima.

Sinopsis filma glasi: "Pilot Brodie Torrance spašava putnike od udara groma tako što riskira slijetanje na ratom razoreni otok - gdje otkrije da je preživljavanje slijetanja bio samo početak."

Jawan

Nakon globalnog uspjeha RRR-a 2022., filmofili su počeli uživati u kvalitetnim filmovima koji dolaze iz Indije, a ponajviše u akcijskom trileru Jawan.

Sinopsis filma glasi: "Čovjeka pokreće lična osveta da ispravi nepravde u društvu zbog obećanja koje je dao prije mnogo godina. Suprotstavlja se monstruoznom odmetniku, koji je mnogima prouzročio ekstremnu patnju."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo