10°C
Mostar 12°C
Tuzla °C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

29.11.2023 / 10:31 Crna hronika - Akcija CarGame

Bosanska Gradiška: Koristili 'ometač' da otključavaju skupa vozila

Bosanska Gradiška: Koristili 'ometač' da otključavaju skupa vozila
Foto: Ilustracija

Policija u Bosanskoj Gradišci realizovala je operativnu akciju "CarGame" i uhapsila jednu osobu koja se sumnjiči za otuđivanje novca iz putničkih automobila. Za drugom osobom se traga.

Riječ je o akciji koja je usmjerena na suzbijanje krivičnih djela protiv imovine, kojom prilikom je lišeno slobode lice inicijala P.B. iz Bijeljine.

Policijskoj stanici Bosanska Gradiška, 27. novembra oštećeni građani su prijavili da su nepoznata lica ili više njih, iz putničkih automobila vlasništvo istih, otuđili određene količine novca.

"Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška su operativnim radom na terenu došli do saznanja da su lica inicijala P.B. i D.R. iz Bijeljine na području Bosanske Gradiške izvršili više krivičnih djela protiv imovine, na način da su korištenjem uređaja za ometanje signala otključali skupocjene putničke automobile te iz istih otuđili određenu količinu novca", navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a RS-a.

Po naredbi Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata kao i vozila koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i to: novac, uređaj za otključavanje vozila ("ometač") i drugi predmeti, koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice P.B. iz Bijeljine lišeno je slobode, dok lice D.R. također iz Bijeljine nije pronađeno te je za istim raspisana potraga.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni okružni javni tužilac OJT Banja Luka koji je naložio da se protiv osumnjičenih u redovnoj proceduri podnese Izvještaj OJT Banja Luka zbog počinjenih krivičnih djela.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo