4°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

29.11.2023 / 13:33 BiH - Foto

Banja Luka na proljeće dobija vidikovac sa predivnim pogledom

Banjaluka je najljepša kada je gledamo sa Banj brda, zbog čega smo izgradnju vidikovca na ovoj lokaciji stavili na listu naših prioriteta i koju ćemo završiti do proljeća.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je sa saradnicima obišao radove na izgradnji vidikovca na Banj brdu.

Kako je kazao riječ je o jednom velikom projektu vrijednom preko pola miliona KM, kroz koji će biti izgrađen prostor površine 250 metara kvadratnih na lokaciji sa koje se pruža čaroban pogled na grad.

- Zaista je riječ o jednom masivnom izdanju i prostoru na kojem istovremeno može stajati 200 ljudi. Uz posebnu ambijentalnu rasvjetu ovo će zasigurno učiniti Banj brdo atraktivnijom lokacijom, rekao je Stanivuković.

Dodao da su u toku i pregovori o sanaciji Spomenika na Banj brdu, te najavio da je u planu izgradnja novih staza do Banj brda.

- Nakon što smo uredili šetalište od Gradskog do Zelenog mosta, planiramo da uredimo obale Vrbasa na dijelu od restorana Alibaba do plaže u Srpskim Toplicama i dalje prema Vrućici što će na biti tri do četiri kilometra uređenog šetališta uz Vrbas, a što do sada nismo imali. Dalje, plan je da uredimo i staze koje vode od Vrućice do Banj brda, rekao je Stanivuković

Boriša Mandić iz Odjeljenja za komunalne poslove istakao je da gradska administracija od 2022. godine aktivno radi na projektu izgradnje vidikovca na Banj brdu, te da se nakon uspješno oknčanih svih neophodnih procedura i izbora izvođača pristupilo radovima.

– Već neko vrijeme intenzivno smo sprovodili sve neophodne pripremne radove, a s obzirom na to da je riječ o metalnoj konstrukciji, dobar dio radova izvodi se u radioni. Metalna konstrukcija skoro je gotova i u skladu sa vremenskim uslovima, pristupiće se montaži, rekao je Mandić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo