5°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

30.11.2023 / 09:43 Košarka - Laktaši

Turski i izraelski klub Dodiku uručili dres: Organizacija je bila savršena

Turski i izraelski klub Dodiku uručili dres: Organizacija je bila savršena
Foto: RTRS
Glavni menadžer izraelskog Hapoel Holona Roj Dvora zahvalio je Košarkaškom klubu Igokea za gostoprimstvo i organizaciju meča FIBA Lige prvaka sa turskom Bursom koji je sinoć odigran u Laktašima.

Podsjećamo, Izraelci igraju utakmice sa turskim timovima u Laktašima, jer Turska nije mogla da garantuje sigurnost izraelskim klubovima.

- Hvala Igokei na organizaciji, što nas je ugostila na ovoj utakmici. Nisu laki dani za nas, ali od trenutka kad smo saznali da će utakmica biti ovdje, sva saradnja, podrška, sve što nam je potrebno do najmanjih sitnica, dobili smo - rekao je Dvora.

On je naveo da su dobili punu podršku organizatora, posebo generalnog menadžera Igokee Vuka Radivojevića.

- Takođe želim da zahvalim vlastima i svima ovdje za odličnu sigurnost. Gdje god da idemo, mnogo ljudi brine o nama, policija je svuda, stvarno je sigurno. Ne samo zbog nas, ovdje je stvarno sigurno svakako, ali osjećamo se sigurno - rekao je Dvora i dodao:

- Odlična je prilika da zahvalimo Vuku i Igokei što su nam ponudili na početku sezone da budu domaćini naših utakmica. To se nije desilo iz logističkih razloga, ali srećan sam što smo saznali da možemo naći drugi "dom" za teška vremena, puno podrške i dobre prijatelje koji mogu da nam pomognu u teškim trenucima. Јoš jednom hvala svima. Gostoprimstvo je nevjerovatno i nadamo se da ćemo ponovo doći, ali u srećnijim okolnostima.

Menadžer Burse Ozgun Onve takođe je zahvalio Igokei i vlastima na gostoprimstvu.

- Sve je savršeno ovdje i zahvalni smo im. Dobra je prilika igrati ovdje. Izgubili smo, ali sviđa nam se tim Igokee i sve. Takođe, želim da zahvalim predsjedniku RS Miloradu Dodiku i generalnom menadžeru Igokee - rekao je on, prenosi RTRS.

Onve je Dodiku uručio dres Burse.

Izraelski tim slavio je u Laktašima 93:72.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo