14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

01.12.2023 / 12:28 Zanimljivosti - Sarajevo

Foto: Diplomatski zimski bazar sutra u Skenderiji

Diplomatski zimski bazar održava se i ove godine – 2. decembra u dvorani Mirza Delibašić, Skenderija.

Bazar je prilika da se okupe građani Bosne i Hercegovine i međunarodna zajednica kako bi uživali u kulturnim i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta, ali i prikupili sredstva za pomoć djeci i mladima u BiH.

Ove godine predstaviće se više od 45 ambasada i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novih zemalja. Krenite na put oko svijeta u jednom danu, probajte drugačiju hranu i kupite proizvode dostupne samo ovom prilikom.

Na štandovima će se prodavati specijalni i neobični predmeti koji mogu biti savršen dar za nastupajuće praznike.

Prostor za djecu nudi zabavu koja uključuje escape rooms, naučne eksperimente, dvorac na napuhavanje i druga iznenađenja.

"Naš Inkluzivni kutak je mjesto na kojem sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti, mogu uživati u Bazaru. Ne propustite aukciju na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe", poručuju organizatori.

Pomozi.ba je ponovo jedan od glavnih sponzora i pomaže da prime donacije uplaćene putem kreditne kartice ili SMS poruka. Ako želite donirati online, posjetite njihovu stranicu ili pozovite 17040 kako biste donirali 2 KM.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim porodicama širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one u teškom finansijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama.

Dobrovoljni članovi i članice Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara za 2023. godinu su Gry Reinertsen (Norveška), Ilona Stölken (Njemačka), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija), Tania Messerli (Švicarska) i Madeline Ben Atiković (Filipini).

Pratite ih na Facebooku i Instagramu za najsvježije vijesti o Bazaru.

FB: DiplomaticWinterBazaar
IG: dwb_sarajevo

(Vijesti.ba)

Izdvajamo