13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

02.12.2023 / 17:23 BiH - Laktaši

Karadžićev advokat na sastanku kod Dodika: Napali Sud BiH i strance

Karadžićev advokat na sastanku kod Dodika: Napali Sud BiH i strance
Foto: Agencije
BiH će izgubiti na neustavnom Sudu BiH u političkom procesu koji se vodi protiv mene kao predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Objavio je ovo predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik.

- Zbog velike zainteresovanosti akademske zajednice, pravne struke, danas je u Laktašima održan konstitutivni sastanak o političkom procesu koji se vodi protiv mene i direktora Službenog glasnika Srpske na nivou pravosuđa BiH, naveo je Dodik.

- Okupili smo se kako bismo saslušali sve dobronamjerne ljude koji žele da svojim sugestijama, opservacijama i uvidima daju doprinos u odbrani pred lažnim Sudom BiH, koji je takav kakav jeste - neustavan, i koji prihvata da nelegalni i neizabrani tzv. visoki predstavnik pokreće postupak protiv legalno izabranog predsjednika i direktora Službenog glasnika, napisao je Dodik na X-u.

Na skupu je bio i advokat zločinca Radovana Karadžića, Goran Petronijević koji je rekao da bi američki ambasador Majkl Marfi trebalo da se izvini ne samo građanima Republike Srpske već i BiH, jer ruši i međunarodno pravo i BiH.

Petronijević je rekao da je u BiH sve izvrnuto naopačke - onoga ko se bori za uspostavljanje dejtonskog Ustava, za vladavinu prava, proglavašavaju separatistom, a da taj isti ustav ruše upravo ambasadori i Kristijan Šmit, koji sebe zove visokim predstavnikom.

On je istakao oni ruše međunarodno pravo i BiH i pokušavaju da stvore unitarnu državu koja neće i ne bi mogla da postoji i funkcioniše čak ni u takvom obliku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo