6°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

03.12.2023 / 14:34 Politika - Banja Luka

Dodik: Ako Trump pobijedi, proglasio bih nezavisnost

Dodik: Ako Trump pobijedi, proglasio bih nezavisnost
Foto: Arhiv
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da vjeruje u nezavisnost RS i da smatra da će se to morati desiti jednog dana.

Dodik je rekao da bi on mogao da bude zaslužan za to u nekoj perspektivi.

- Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost RS, a onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao - rekao je Dodik za TV Prva.

Kada je riječ o američkim sankcijama njemu i njegovoj porodici, Dodik je rekao da je to više nemoć, te da nema pravo da zbog svog komoditeta žrtvuje nacionanlne interese RS.

On je istakao da je ponosan na svoju porodicu, dodajući da su oni veoma svjesni i odgovorni ljudi i da se bore u životu, a da to smeta Amerikancima.

Predsjednik RS je dodao da je on birani funkcioner i da ima pravo da bira na koji način vodi politiku.

- Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno - dodao je Dodik.

Govoreći o odnosu Srbije i BiH, Dodik je rekao da je za Srbiju relevantno Predsjedništvo BiH, a ne jedna trećina tog Predsjedništva koju čini Denis Bećirović, koji je, kako je naveo, kvaziistoričar i mrzi sve srpsko, iznosi laži, ali nema potencijal da nešto učini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo