7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

03.12.2023 / 18:44 Regija - Ko je zakazao?

Italijanska premijerka stigla u Beograd, tamo je greškom dočekali s mađarskim zastavama

Italijanska premijerka stigla u Beograd, tamo je greškom dočekali s mađarskim zastavama
Foto: Nova.rs

Danas je premijerka Italije Giorgia Meloni u posjeti Beogradu. Na aerodromu ju je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s buketom cvijeća, a u znak dobrodošlice su postavljene zastave. Problem je u tome što su u italijansku premijerku dočekali mađarskim zastavama, a ne italijanskim...

Zastave su, kao što se uvijek radi prilikom dolaska stranih zvaničnika, postavljene duž autoputa i većih ulica u gradu, kao i ispred Palate Srbije gdje se održava sastanak italijanske premijerke i srpskog predsjednika.

Ispred Palate zastave su postavljene ispravno, međutim, duž autoputa je nastao problem. Neko iz organizacije je očigledno napravio propust.

Naime, kombinacija boja italijanske i mađarske zastave je ista, ali su kod mađarske pruge postavljene horizontalno, a kod italijanske vertikalno.

Srpska zastava je postavljena uzduž, međutim kod italijanske je nešto zapelo, pruge nisu postavljene onako kako bi trebalo (u ovom slučaju horizontalno), pa smo naposlijetku dobili mađarsku zastavu.

Inače, Meloni je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa buketom cvijeća, a nakon toga je organizovan sastanak u Palati Srbija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo