13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

04.12.2023 / 07:15 Košarka - Zagreb

Teški dani za bivšeg evropskog prvaka u košarci: Regionalni gigant će se vjerovatno ugasiti

Teški dani za bivšeg evropskog prvaka u košarci: Regionalni gigant će se vjerovatno ugasiti
Košarkaški klub Cibona već godinama kuburi sa dugovima i blokiranim računima, zbog čega ovom slavnom klubu prijeti čak i gašenje.

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su ubjedljivo su savladali ekipu Cibone u 10. kolu ABA lige rezultatom 84:56.

Nakon utakmice trener ekipe iz Zagreba Jakša Vulić je pričao o utakmici i istakao da nije preterano zadovoljan igrom svojih izabranika.

Na pitanje o stanju u klubu trener Cibone je bio prilično pesimističan.

"Informacije koje su došle do mene nisu povoljne, klub je i dalje u blokadi. Radi se o dvije vrste blokade. Prva je prema finansijskoj agenciji koja je prema dobavljačima. Sada je prioritet da se riješi ta blokada da se ne bi otišlo u stečaj. Ukoliko se riješi ta blokada u narednih mjesec dana nama ostaje blokada na hrvatskom košarkaškom savezu, gdje mi igramo sa ovih pet juniora, tako da nam to dodatno stvara probleme, a prema zadnjim informacijama ne znamo kada će se to desiti. Može se produžiti i dodatna dva, tri mjeseca. Do sada smo nekako gurali. Čak bih rekao da možemo biti zadovoljni ovim rezultatom u ABA ligi do sada, ali prošlo je već dva mjeseca, a situacija se vuče od starta sezone. Ja tu pomaka ne vidim. Sa protokom vremena nama je sve teže i teže. Ako se nešto ne promijeni ja ne vidim kako ćemo unutar ekipe izvući ovu sezonu", objasnio je Vulić.

Zaista, nevjerovatno na šta je spao nekad dvostruki prvak Evrope iz 1985. i 1986. godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo