4°C
Mostar 7°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

04.12.2023 / 13:01 Tenis - Otac otkrio javnosti

Kako je Đoković pomogao novopazarskom teniseru: 'Ne radim to zbog para'

Kako je Đoković pomogao novopazarskom teniseru: 'Ne radim to zbog para'
Foto: X
Otac srbijanskog tenisera Hamada Međedovića je otkrio pozadinu uspjeha svog sina i ulogu koju je u njemu odigrao Novak Đoković.

Novopazarac je pobijedio Arthura Filsa na Završnom turniru za igrače do 21 godine u Jeddahu i tako ponio titulu najboljeg mladog tenisera svijeta.

Prema riječima njegovog oca Eldina, veliki udio u uspjehu njegovog sina ima i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

"Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sjećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubijedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sjećam se da sam mu rekao: "Nole, izvini, ali sve to košta". On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: "Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja". Ja mu opet kažem: "Nole, to košta"", rekao je Eldin u razgovoru za Sportal i nastavio:

"Tada mi je Novak rekao: "Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gdje zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovjek bio ako ne bih djeci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?". Ja ga slušam, a on dodaje: "Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspije, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete"".

Nije prvi teniser svijeta ostao samo na riječima već je i djelima pokazao da su njegove namjere izuzetno ozbiljne.

"Tokom cijele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svijetu tenisa mali. To je stvarno jedna velika svota. Jedan trener košta puno pa gdje su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni i ostalo. Zamislite, najbolji na svijetu zove moje dijete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to. To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Messi zovu i kažu: "Hoćemo li na fudbal?" ili "Javi mi se ako ti treba nešto". Te stvari u današnjem vremenu djeluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost", zaključio je Međedović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo