0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

04.12.2023 / 21:29 Svijet - Meksiko

Majci morski pas odgrizao nogu dok je spašavala kćer, umrla je

Majci morski pas odgrizao nogu dok je spašavala kćer, umrla je
Foto: X

Mlada žena je na meksičkoj obali spašavala 5-godišnju kćer od morskog psa prilikom čega joj je on odgrizao nogu te je iskrvarila na plaži i umrla.

Na društvenim mrežama se tokom vikenda pojavila uznemirujuća snimka na kojoj se vidi kako mlada ženska osoba leži na pijesku u gradu Melaque nakon što su je spasioci izvukli iz oceana.

Incident se dogodio u subotu, a vlasti su identificirale ženu kao 26-godišnju Mariju Fernandez Martinez Jimenez, bivšu studenticu biologije mora na Univerzitetu Guadalajara, koja je živjela na području napada, piše New York Post.

Preminula je zbog gubitka krvi

Jimenez je plivala u oceanu s kćeri kada je vidjela morskog psa. Požurila je pogurati djevojčicu na plutajuću platformu koja se nalazila dvadesetak metara od obale. Rafael Araiza, voditelj lokalnog ureda za civilnu obranu, navodi da je uspjela odvesti curicu na sigurno, ali da ju je zatim napao morski pas i odgrizao joj nogu, piše Index.

Unatoč brzoj reakciji spasilaca, Jimenez je preminula zbog gubitka krvi. Njezina kći nije zadobila nikakve povrede. Vlasti su iz predostrožnosti zatvorile plaže u Melaqueu i obližnjem gradu Barra de Navidad.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo