7°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

05.12.2023 / 07:47 Fudbal - Na probi

Dva nova fudbalera na Grbavici, hoće li zadovoljiti struku?

Dva nova fudbalera na Grbavici, hoće li zadovoljiti struku?

Fudbalski klub Željezničar igra možda i najlošiju sezonu ikada u Premijer ligi, s obzirom da nakon 16 kola zauzima tek osmo mjesto na tabeli.

Jasno je da će Plavi sa Grbavice uskoro krenuti u potpuni remont ekipe i u potragu za novim fudbalerima, a među njima bi mogao biti dvojac koji se od jučer nalazi na probi u sarajevskom klubu.

Jedan od njih je Mario Musa, 33-godišnji lijevi bek koji je u karijeri nastupao za Dinamo, Lokomotivu, Maccabi Haifu i švedski Hammarby. Prema informacijama Transfermarkta, posljednji angažman je imao u slovenačkom Aluminiju ali se u posljednjih nekoliko sezona nije previše naigrao.

Drugi fudbaler na probi stiže iz Zimbabvea. Riječ je o 25-godišnjem igraču po imenu Kundai Benyu, koji može igrati na nekoliko pozicija u veznom redu.

Zanimljivo je da je Benyu jedno vrijeme bio član Celtica u koji ga je doveo čuveni Brendan Rodgers, ali je za škotskog giganta odigrao samo četiri utakmice. Uglavnom je boravio na posudbama, a posljednji angažman je imao na Islandu.

Kundai Benyu je odigrao i tri utakmice za reprezentaciju Zimbabvea, iako je rođen u Velikoj Britaniji.

Stručni štab Željezničara će u narednom periodu procijeniti je li pomenuti dvojac ono što Plavima treba u ovom trenutku, kada se spremaju velike promjene u igračkom kadru. Sama činjenica da Musa i Benyu dolaze na probu početkom decembra i da su dugo bez kluba i ozbiljnog fudbala, Plavima je poziv na oprez ali i strpljenje.

Uporedo s tim, Željezničar će vrlo izvjesno ostati bez Edina Rustemovića i Irfana Jašarevića, koji će po svemu sudeći napustiti Grbavicu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo