17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

05.12.2023 / 12:31 SHOW - Bili u romantičnoj vezi

Julia Roberts progovorila o smrti Matthewa Perryja

Julia Roberts progovorila o smrti Matthewa Perryja
Foto: Arhiv
Glumica Julia Roberts prisjetila se svog bivšeg dečka, zvijezde serije "Prijatelji" Matthewa Perryja.

U intervjuu za Entertainment Tonight glumica se osvrnula na gubitak Perryja, koji je preminuo u oktobru u dobi od 54 godine. "Iznenadna smrt bilo koga tako mladog je srceparajuća. Mislim da, znate, to svima nama samo pomaže da cijenimo ono što imamo i da nastavimo na pozitivan način najbolje što možemo", rekla je Roberts.

Par je bio u vezi oko tri mjeseca 1990-ih, otprilike u vrijeme kada se Roberts pojavila kao gostujuća zvijezda u seriji "Prijatelji". Perry je pisao o njihovoj kratkoj romansi u svojim memoarima Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

"Poslao sam joj tri tuceta crvenih ruža, a na čestitki je pisalo: 'Jedina stvar koja je uzbudljivija od mogućnosti da ti nastupiš je da napokon imam izgovor poslati ti cvijeće',” rekao je u svojoj knjizi.

Glumac je opisao njezine poruke kao "pametne" i da su ga natjerale da se osjeća kao da je "ona došla na ovaj planet kako bi nasmijala svijet".

Roberts je rekla za Entertainment Tonight da se rado sjeća vremena koje je provela na setu "Prijatelja", u kojima glumi bivšu kolegicu Perryjevog lika Chandlera Binga.

Glumičin novi film, "Leave the World Behind", zapravo se referira na "Prijatelje". Njezin kolega u filmu Mahershala Ali rekao je: "Prekrasno je što mu se na neki način može odati počast ovako."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo