6°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

05.12.2023 / 13:45 Tenis - Ariana Geerlings

Mlada teniserka napustila Nadalovu akademiju: Nismo mogli izdržati taj tempo

Mlada teniserka napustila Nadalovu akademiju: Nismo mogli izdržati taj tempo
Foto: Agencije
Španska teniserka Ariana Geerlings nedavno je prekinula saradnju s teniskom akademijom Rafaela Nadala i izazvala interes javnosti svojim izjavama o načinu rada u njoj.

Puno treninga i malo odmora između njih bila je svakodnevica za nju i ostale polaznike akademije, a ona to više nije mogla podnijeti.

"Trenira se satima, a Toni Nadal je prisutan ondje. Mene je puno trenirao. Pristup radu je jednak onom kakav je imao Rafa, puno se trenira i malo odmara. To je uzrok mnogim povredama. Niko nije fizički spreman poput Rafe. Mnogi od nas nisu mogli izdržati tempo od pet sati treninga na dan i bez dana odmora", rekla je 18-godišnjakinja koja zauzima 756. mjesto na tablici najboljih svjetskih teniserki.

Dodala je da je zahvalna akademiji na iskustvu i radu te pomoći koju su joj pružili u danima koje je provela ondje.

"Bilo je to nezaboravno iskustvo, od prvog dana sam imala njihovu podršku i u tenisu i u učenju", nastavila je, a onda naglasila, iako je svjesna da je takvo što možda i neizvedivo, da joj je smetalo što akademija nema individualni pristup radu sa svakim polaznikom:

"Ono što znam i ono što sam vidjeli, svi su trenirali jednak broj sati. Naravno da vam dozvole da se odmorite ako ste umorni, ali mislim da bi najbolje bilo da se napravi profil svakog od polaznika, analizira svaki od njih zasebno i shvati što mu treba."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo