13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

05.12.2023 / 19:02 BiH - Donesena odluka

NS: Hušić će biti isključen zbog glasanja za novu Vladu USK

NS: Hušić će biti isključen zbog glasanja za novu Vladu USK
Foto: Naša stranka

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Jasmin Hušić glasao je za novu Vladu USK koju predvodi SDA, unatoč uprkos Predsjedništva te stranke koja je protiv ulaska u vlast sa SDA.

Tim povodom iz Naše stranke je najavljeno da će Hušić će biti isključen iz stranke.

- Jasmin Hušić je glasao protivno odluci Predsjedništva Naše stranke kad je u pitanju formiranje Vlade USK. S tim u vezi pokrenuta je procedura za njegovo isključenje iz stranke. Svi se mi možemo ne slagati s odlukama rukovodstva stranke, ali ih moramo provoditi ili, u najmanju ruku, ne raditi u suprotnosti s njima. U suprotnom, ne možemo se više smatrati članovima Naše stranke. To vrijedi za sve članove pa i za gospodina Hušića čije današnje glasanje ne može biti dovođeno u vezu s Našom strankom. To je individualna odluka a dokaz da je to tako je i naše ograđivanje od njegovog čina te procedura Hušićevog isključenja iz stranke koja je pokrenuta, saopćeno je iz Naše stranke.

Podsjetimo, danas je u USK formirana nova vlada koju predvodi SDA.

Za premijera ovog kantona je imenovan Nijaz Hušić (SDA).

Iz SDA su također imenovani Zemina Kadirić kao ministrica zdravstva, Almir Tutić kao ministar za pitanja boraca, Amel Dizdarević kao ministar privrede i Dragan Polimanac kao ministar pravde.

Dok su iz SDP-a imenovani Danko Jakšić kao ministar finansija, Adnan Habibija kao ministar unutrašnjih poslova i Denis Osmankić kao ministar obrazovanja.

Iz NiP-a kao ministar privrede treba biti imenovan Armin Kardašević, dok za ministra prostornog uređenja ide Almir Imširović. Imširović je bio u Našoj stranci koja je pak odlučila da neće biti dio nove većine u kojoj je SDA.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo