13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

06.12.2023 / 08:59 BiH - Oprez vozačima

Haos na dionici Olovo - Kladanj: Službe opet 'iznenadio' snijeg

Sudeći po fotografijama stanja na cesti između Olova iz Kladanja, koje su nam poslali naši čitaoci, zimske službe u BiH opet je 'iznenadio' snijeg u decembru.

Putnih službi nema na terenu, ne obavljaju se neophodne intervencije pa nanosi snijega uveliko otežavaju saobraćaj. Iz godine u godinu ponavljaju se identične situacije nakon prvih sniježnih padavina - kamioni koji prepriječavaju cestu i otežano saobraćanje uslijed ne čišćenja snijega izazivaju prave saobraćajne kolapse.

Iako su vozači gotovo navikli na nemar zimskih službi, na pojedinim dionicama je gotovo nemoguće voziti, što se pogotovo odnosi na kamione koji nerijetko ostanu zarobljeni.

Tako je upravo ovog jutra na pomenutoj dionici između Olova i Kladnja, pa se postavlja pitanje da li nadležni čekaju da napada metar snijega ili da se dogodi nesreća sa najtežim posljedicama kako bi konačno počeli raditi svoj posao!?

Podsjetimo, još jučer su iz Hidrometeorološkog zavoda upozorili da će danas u višim područjima u Bosni padati snijeg, a u nizinama kiša ili susnježica.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo