13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

06.12.2023 / 15:30 BiH - Sa američkom delegacijom

Jačanje integriteta izbornog procesa u BiH prioritet u radu Centralne izborne komisije BiH

Jačanje integriteta izbornog procesa u BiH prioritet u radu Centralne izborne komisije BiH
Foto: CIK BiH
Zamjenica šefa misije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Deborah Mennuti sa saradnicima i Kelsey Crowley iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) danas su posjetile Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine, ...

... gdje su se sastale s predsjednikom te komisije Suadom Arnautovićem.

Razgovaralo se o niz ključnih tema i projekata koje trenutno realizira Centralna izborna komisija BiH, a izuzetno su važni u daljem unapređenju izbornog procesa u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH govorio je o trenutnim aktivnostima CIK-a BiH, posebno provođenju “Testnog projekta podrške Europske unije za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH“.


Izdvojio je i Dane otvorenih vrata - "Promocija novih tehnologija u izbornom procesu“, koje je Centralna izborna komisija BiH organizirala od 9. do 13. oktobra ove godine, ali i radionicu od 20. novembra posvećenu novim izbornim tehnologijama organiziranu u saradnji s Međunarodnom fondacijom za izborne sisteme.

Mennuti je pozdravila napore Centralne izborne komisije BiH da se izborni proces u Bosni i Hercegovini unaprijedi uvođenjem novih izbornih tehnologija.

- Bit će nastavljena saradnja Centralne izborne komisije BiH sa Ambasadom SAD-a u BiH i USAID-om, u vezi sa jačanjem integriteta izbornog procesa u BiH - saopćio je Ured za informiranje CIK-a BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo