5°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

08.12.2023 / 12:17 Regija - Zagreb

Muškarac iznuđivao nepostojeći dug pa 'zaradio' 21.200 eura

Muškarac iznuđivao nepostojeći dug pa 'zaradio' 21.200 eura
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagrebačka policija kazneno je prijavila 45-godišnjeg muškarca, kojeg sumnjiči da je uz prijetnje na ime nepostojećeg duga od 40-godišnjaka iznudio 21.200 eura te je predan pritvorskom inspektoru.

Osumnjičeni 45-godišnjak je od augusta do početka decembra ove godine čestim telefonskim pozivima prijetio 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove porodice, prisilivši ga da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac.

Kao razlog dugovanja naveo troškove vezane uz kupovinu auta

Iznuđivač je, navodi policija, u određenim situacijama tražio i da mu 40-godišnjak gotovinu preda lično. Kao razlog dugovanja naveo je kako je riječ o troškovima vezanima uz kupovinu automobila, koji je iznuđivani trebao kupiti od iznuđivača, ali ona u konačnici nije realizovana.

Policija ističe da je 45-godišnjak izrečenim prijetnjama kod 40-godišnjaka izazvao osjećaj straha i lične ugroženosti za vlastiti život i život članova njegove porodice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenog predala pritvorskom inspektoru, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo