13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

08.12.2023 / 15:39 BiH - Vozuća

Napadnutu povratnicu Ljeposavu Petković posjetili ministri u Vladi ZDK

Napadnutu povratnicu Ljeposavu Petković posjetili ministri u Vladi ZDK
Foto: Vlada ZDK
Povratnicu u Stošnicu kod Vozuće Ljeposavu Petković, koju su u srijedu navečer u porodičnoj kući napale dvije nepoznate osobe, danas su posjetili ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona - za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija, za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić, za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović te ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica, kao i komesar Uprave policije Admir Gazić.

Članovi Vlade osudili su napad rekavši da su došli ne samo da pruže moralnu, nego i materijalnu i svaku drugu podršku, te da Vlada ima nultu toleranciju prema bilo kojem obliku nasilja, a posebno nad povratničkom populacijom.

Ministar Mušija koji je u Vozuću došao kao zamjenik premijera Nezira Pivića je rekao da će Vlada obaviti razgovore sa lokalnim vlastima u Zavidovićima kako bi se povratnicima pružila maksimalna podrška, najavivši da će resorno ministarstvo u Vladi ZDK-a odobriti konkretnu pomoć napadnutoj povratnici.

Dodao je da mu je drago što je u delegaciji bio i policijski komesar, koji će poduzeti sve što je potrebno da se ovakve i slične stvari više nikad ne dese.

Komesar Gazić je rekao da službenici Uprave policije poduzimaju intenzivne radnje kako bi se pronašli izvršioci ovog krivičnog djela, najavljujući pojačane preventivne mjere službenika Uprave policije, odnosno PS Zavidovići. Naglasio je da kroz naselje prolazi tranzitni put, zbog čega postoji povećan rizik od ovakvih krivičnih djela.

- Naš osnovni zadatak je sigurnost građana i sve ćemo uraditi da građani budu sigurni i da se ovakvi događaji ne dešavaju. Istraga ide svojim tokom. Preduzimamo sve neophodne mjere i radnje da dođemo do izvršilaca ovog krivičnog djela - rekao je komesar Gazić, saopćila je Press služba ZDK.

Izdvajamo