4°C
Mostar 8°C
Tuzla °C
Banja Luka 6°C
Bihać °C

08.12.2023 / 16:48 Regija - Sjeverna Makedonija

Zatvorenici bijesni na otmičare ubijene Vanje

Zatvorenici bijesni na otmičare ubijene Vanje
Foto: X

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubojstvo Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog, koji su pritvoreni i nalaze se u zatvoru Skoplje u Šutki, suočavaju se sa svakodnevnim revoltom ostalih pritvorenika, piše portal Skoplje1.

Svaki put kad ih izvedu i dovedu u zatvor, vide se kroz prozore, a ostali pritvorenici ih dozivaju, kuckaju po rešetkama, psuju...

Šef zatvora Filip Andov nije ni potvrdio ni demantirao tu informaciju, samo je kazao da je sigurnosna situacija pod kontrolom i da je pristup navedenoj četvorci ograničen, prenosi Index.

-Odvojeni su od ostalih zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup svim njihovim prostorijama. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Pod stalnom su kontrolom s obzirom na to koji je stupanj kriminala počinjen i sve je u skladu s protokolima i zakonima, rekao je Andov za Skoplje1.

Pritvorenici i zatvorenici iz Šutke očito su zgroženi dvostrukim ubistvom. Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u istom zatvoru priznala su krivnju. Tužiteljstvu i policiji priznali su svoje uloge u ovom monstruoznom zločinu.

Ukazali su i na Ljupča Palevskog Palča kao organizatora i izvršitelja.

Jedini među njima koji nije priznao krivnju ili povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, jest otac male Vanje Aleksandar Gorčevski. On tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da im nije prenio putanju kretanja ubijene Vanje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo