13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

08.12.2023 / 22:51 Muzika i Film - Prvi koncert

Održan koncert Dine Merlina u Zagrebu: Publika u glas zapjevala Je l' Saraj'vo gdje je nekad bilo?’

Održan koncert Dine Merlina u Zagrebu: Publika u glas zapjevala Je l' Saraj'vo gdje je nekad bilo?’
Foto: X

Večeras je održan prvi od četiri koncerta u Areni, tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

Publiku je oduševio i pjesmom 'Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo?'. Dino im je na samom početku rekao kako se osjeća odlično, a zasvirao je i na svojoj gitari.

Večerašnja gošća na Merlinovom koncertu bila je Senidah s kojom je otpjevao duet "Dođi" te Ivana Banfić s kojom je izveo hit "Godinama".

LIVE Dino Merlin & Senidah - Dođi Dođi @ 08.12.2023 Arena Zagreb Poštovani naši članovi zamolit ćemo vas da spodelite našu stranicu i da što više je lajkaju.Hvala vam! #dinomerlin #dinomerlinofficial #dinomerlincitati #arenazagreb #zagreb #sarajevo #jedanjedinomerlin #carobnjak #magaza

Posted by Jedan je Dino Merlin on Petak, 8. decembar 2023.

Pjesma "Bosnom behar probeharao" dovela je atmosferu do usijanja, a u publici su se zavirile zastave Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da su sve karte za prvi koncert planule ljetos za samo nekoliko sati.

Nakon večerašnjeg, Dino Merlin će drugi koncert održati sutra, a zatim slijedi mala pauza do 15. i 16. decembra kada će naš najpopularniji pjevač odraditi treći i četvrti koncert.

Dino Merlin je ukupno rasprodao 12 arena na turneji "Mi", a nedavno je u znak zahvale publici poklonio i dvije nove pjesme - "Skoro će zima" i "Ne radujemo se".

Zanimljivo je da je Dino Merlin rasprodao četiri zagrebačke Arene bez ijednog plakata i bez ikakve reklame, osim objave datuma koncerta na društvenim mrežama i u medijima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo