13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

09.12.2023 / 07:59 Košarka - Dobili treću uzastopnu utakmicu

Nurkić na pragu double-double učinka: Kingsi savladali Sunse u napetom meču

Nurkić na pragu double-double učinka: Kingsi savladali Sunse u napetom meču
Foto: X
Košarkaška skipa Phoenix Sunsa sinoć je sa malo igrača nastavila pogađati u četvrtoj četvrtini, pokušavajući ukrasti pobjedu kod kuće protiv Sacramento Kingsa.

De'Aaron Fox im jednostavno nije dopustio.

Fox je postigao 23 od svoja 34 poena u četvrtoj četvrtini, Domantas Sabonis je dodao 15 poena i 17 skokova, a Kingsi su se kasno povukli i odnijeli ubjedljivu pobjedu protiv Sunsa rezultatom 114-106.

Kingsi su dobili treću uzastopnu utakmicu u seriji. Devin Booker predvodio je Sunse s 28 koševa uz šut 10 od 14 te dodao sedam skokova i sedam asistencija. Igrajući bez zvijezda Kevina Duranta (gležanj) i Bradleya Beala (leđa) - vodili su 59-50 na poluvremenu nakon serije 13-3 do kraja druge četvrtine. Booker je prije odmora šutirao 7 od 9 iz igre i zabio 18 poena. Sabonis je predvodio Kingse sa 10.

Sacramento je napredovao za 15 početkom četvrte, ali Sunsi su pogodili četiri uzastopne trice i ostali u igri. Kingsi bi ostali u kontroli
- djelomično zbog pet poena koje je napravio Fox.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je meč završio na pragu double-double efekta. 


On je napravio faul na Foxu pri pokušaju za tri poena 6:08 do kraja igre, a poziv je nadograđen na Flagrant 1 jer Nurkić nije dao prostora Foxu da doskoči nakon skoka. Fox je pogodio dva od tri slobodna bacanja, a zatim ubacio tricu u posjedu koji je uslijedio, gurajući Kingse u vodstvo 101-90.

Sunsi su pali na 5-6 kod kuće ove sezone. Eric Gordon ubacio je 19 poena, dok je Nurkić dodao 15 poena i devet skokova.

Momčadi su igrale nakon što su obje izgubile u četvrtfinalu inauguralnog NBA turnira unutar sezone. Sunsi su izgubili od Lakersa, dok su Kingsi izgubili od Pelicansa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo