14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

10.12.2023 / 11:57 Regija - Dio stiže večeras

Prva grupa hrvatskih navijača 'Bad Blue Boysa' stigla iz Atene u Zagreb

Prva grupa hrvatskih navijača 'Bad Blue Boysa' stigla iz Atene u Zagreb
Foto: Matija Habljak / Pixsell
Do sada je nešto manje od 20-ak osoba došlo u ambasadu, neki su tražili putni list za povratak, neki novčana sredstva za povratak u Hrvatsku.

Akcija povratka Bad Blue Boys iz Atene, odvija se u haotičnom raspoloženju i bez pravovremenih informacija za porodice koje ih čekaju u Hrvatskoj. Dijelom je to zbog sigurnosti Hrvata koji su zaglavili u 14 zatvora širom Grčke nakon krvave makljaže s grčkim huliganima u augustu u Ateni, kada je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris, ali većim dijelom zbog haotičnog stanja grčkih institucija.

Kako se saznaje od porodica pojedinih BBB-a koji su na popisu prvih 20 osoba koji su dobili pozitivna rješenja na žalbe za ukidanje istražnog zatvora, neke od njih samo su pustili su na slobodu u gradovima gdje su bili pritvoreni.

Bez novca, bez mobitela i bez taksi prijevoza s obzirom na to da sve taxi službe u Grčkoj već danima protestuju, Boysima nije preostalo drugo nego otići opet u policijsku stanicu. Tek nakon što se u priču, nakon poziva zabrinutih porodica, uključila hrvatska ambasada, organizovan im je prijevoz do jednog grčkog aerodroma odakle tokom dana, u vlastitom aranžmanu, stižu za Hrvatsku.

Neki od navijača stigli su u Hrvatsku, kako se saznaje od porodica, nešto prije podne u nedjelju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo