5°C
Mostar 8°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 7°C

10.12.2023 / 16:23 Fudbal - U fazi oporavka

Trener Mario Kovačević uspješno operisan

Trener Mario Kovačević uspješno operisan
Foto: Sportlife

Donedavnom treneru nogometnog kluba Varaždin, 48-godišnjem Mariju Kovačeviću, uspješno je izvršena operacija u borbi protiv dijagnosticiranog karcinoma na predjelu plućnog krila.

Kovačević sada ulazi u fazu oporavka, koja će zahtijevati strpljenje i predanost kako bi se osiguralo potpuno ozdravljenje.

Varaždinski klub, njegovi igrači i navijači, i dalje pružaju snažnu podršku svom treneru, te ostaju ujedinjeni u želji za njegovim što bržim oporavkom i izlječenjem, pišu Sportske novosti.

Podsjetimo, NK Varaždin početkom decembra objavio je da Kovačević privremeno napušta trenersku poziciju u klubu kako bi se posvetio poboljšanju zdravstvenog stanja.

- NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević zajednički obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazeće sedmice. Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju, stajalo objavi kluba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo