°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

10.12.2023 / 18:54 BiH - Bosanski Petrovac

Vladika Sergije o provalniku: Ne osuđujte, on je duševno bolestan

Vladika Sergije o provalniku: Ne osuđujte, on je duševno bolestan
Foto: Facebook

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije naveo je u objavi na sajtu Еparhije da je Е.D. koji je jučer ušao u hram Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu i neprimjereno vjerskom mjestu zloupotrijebio relikvije i sveštene predmete, duševno bolestan čovjek.

Kako je dodao, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od ranije znaju za njegova djela, prenosi ATV.

- Molimo vjernike parohija petrovačkih u Bosanskom Petrovcu naše Srpske Pravoslavne Crkve, a i ljude drugih vjeroispovijesti, da ne osuđuju, bilo u sebi, bilo među bližnjima, a pogotovo u komentarima na raznim društvenim mrežama, neprimjerena djela ovoga čovjeka, jer je po saznanjima i po dosadašnjim policijskim zapažanjima službenika MUP Unsko-sanskog kantona riječ o duševno bolesnoj osobi, navedeno je u objavi.

U objavi se iz Еparhije zahvaljuju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Prvoj policijskoj upravi USK, Policijskoj stanici Bosanski Petrovac, na njihovoj ažurnosti i požrtvovnosti, kao i žiteljima Bosanskog Petrovca koji su u toku današnje istrage sarađivali sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i time doprinijeli lociranju pomenute ličnosti.

E.D. iz Donjeg Vakufa uhapšen je zbog sumnje da je obučen u svećeničku odoru oskrnavio Saborni hram Svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Petrovcu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo