10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

14.12.2023 / 20:17 BiH - Nakon rukovanja

Sanja Vulić: Schmidt nasrnuo na Cvijanović

Sanja Vulić: Schmidt nasrnuo na Cvijanović
Vijesti.ba su večeras objavile fotografiju rukovanja člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Do rukovanja je došlo tokom Božićnog prijema u zgradi institucija BiH, kojeg je organizovala predsjdsvajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. 

Uz Cvijanović je u tom momentu bila i zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH Sanja Vulić, koje je nedugo nakon objave informacije, ragovala.

- Uprkos nastojanjima građanina Schmidta da mimo svih pravila protokola napravi neprijatnu situaciju, član Predsjedništva Željka Cvijanović ostala je dostojanstvena, kako priliči srpskim heroinama, rekla je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu PS BiH.

- Turista u BiH je nekulturno nasrnuo na srpskog člana Predsjedništva Željku Cvijanović samo s ciljem da ga slikaju već pripremljeni federalni fotoreporteri. Srpski član Predsjedništva mu je jasno rekla da uopšte ne razumije šta on želi od nas, niti vidi osnov da joj se obraća po bilo kom osnovu. Јa sam imala vremena da odbijem rukovanje, uz poruku da ne želim pozdravljati lošeg čovjeka - rekla je Vulić.

Ona je poručila, da je srpski narod jasnog stava da ne priznaje, niti prihvata "nasljednike nacističke politike koji imaju za cilj istrijebiti srpski narod".

- Podal, bezobziran, politički kvaran i bez biranja sredstava usuđuje se prići srpskom članu Predsjedništva, baš kao što bi bez stida odrubljivao srpske glave. Na sceni imamo otimanje imovine, političku likvidaciju predsjednika Republike Srpske i to nastavlja bestidno turista bez legitimiteta - dodala je Vulić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo