18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

27.12.2023 / 22:17 Tenis - Prvi reket svijeta

Poslušajte kako je Đoković nakon poraza nazvao selam za 40.000 Saudijaca

Poslušajte kako je Đoković nakon poraza nazvao selam za 40.000 Saudijaca
Screenshot
Večeras je u saudijskom Rijadu odigran revijalni meč najboljih tenisera današnjice, susret između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza, a na kraju je trijumf odnio mladi Španac.

Meč je bio svojevrsna uvertira pred predstojeću tenisku sezonu koja počinje veoma brzo, a iako je susret bio revijalnog karaktera, publika je mogla uživati u sjajnom tenisu.

Alcaraz je odnio pobjedu nakon preokreta i to rezultatom 4:6, 6:4 i 6:4.

Nakon meča, srbijanski teniser se na poseban način zahvalio svojim fanovima u Saudijskoj Arabiji.


"Selam alejkum", rekao je Đoković na početku obraćanja i izazvao reakciju oduševljenja 40.000 prisutnih navijača, a uz to im je na arapskom jeziku rekao i "hvala".

"Počeo sam jezikom koji pokušavam unaprijediti. Hvala vam puno za nekoliko nevjerovatnih dana. Dočekani smo divno od organizatora i želim zahvaliti svima koji su uključeni u ovo. Hvala što podržavate ovaj događaj i tenis. Ovo je historijski događaj jer je jučer Ons Jabeur igrala za ovu državu protiv Arine Sabaljenke, a sada su ovdje igrali prvi i drugi teniser svijeta", dodao je Đoković.

Teniska sezona zvanično počinje u ponedjeljak u australskom Brisbaneu, a prvi Grand slam sezone Australian Open na rasporedu je od 14. januara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo