9°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

08.01.2024 / 17:38 BiH - Vlado Podany

Bh. umjetnik ogorčen zbog Tonyja Cetinskog: Napuštam Sarajevo i BiH!

Bh. umjetnik ogorčen zbog Tonyja Cetinskog: Napuštam Sarajevo i BiH!
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija

Vijest da će Tony Cetinski nastupiti u Sarajevu povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih Olimpijskih igara nije se dopala poznatom bh. pijanisti Vladi Podanyju.

U komentaru na Facebooku, Podany je oštro osudio angažovanje Tonyja Cetinskog za ceremoniju na kojoj je, kako kaže, glavna zvijezda trebao biti neko ko je povezan sa Sarajevom i samom Olimpijadom.

"Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u gu*ove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… 'Ugasili' ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše 'uloge' u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s 'vama' ne želim da dijelim ni zrak", napisao je Podany.

O istoj temi se oglasila i Hana Hadžiavdagić koja je poručila:

"Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovorit ću vam - NIKADA!. Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga 'sa strane' za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Šta je s glavom??? NO COMMENT!".

Tonyjev koncert za 40. godišnjicu ZOI-a izazvao je podijeljene komentare javnosti.

"Tony Cetinski ima veze s Olimpijadom k'o Šerif Konjević sa Sinjskom alkom...", samo je jedan od njih.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo