0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

13.01.2024 / 08:17 Košarka - Žestok nastup

Shaq O'Neal ponižavao Nurkića: Namjerno mu pogriješio prezime, pa uputio teške riječi

Shaq O'Neal ponižavao Nurkića: Namjerno mu pogriješio prezime, pa uputio teške riječi
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija

Legendarni američki košarkaš Shaquille O'Neal žestoko je napao Jusufa Nurkića u jednoj emisiji posvećenoj NBA ligi.

Shaq je burno reagovao kada je čuo kako naš košarkaš želi tužiti Draymonda Greena zbog vrlo grubog prekršaja na nedavnoj utakmici Phoenixa i Golden Statea.

Draymond Green je tada iz okreta udario Jusufa Nurkića koji je pao na parket, a NBA liga ga je suspendovala na neodređeno. 

Shaquille O'Neal je odmah stao na stranu zvijezde Golden State Warriorsa uz poruku da Green uopšte ne treba biti kažnjen.

Uz to je bio i vrlo oštar prema bh. košarkašu, kojem je u početku izlaganja pogriješio prezime - očigledno namjerno, jer je teško vjerovati da ne ga ne zna izgovoriti jer Nurkić već desetak godina redovno igra NBA ligu koju Shaq pomno prati, a uz to je i centar.

"Ne znam je li istina ili ne, ali želim se obratiti Jusufu Nurkifu... Nurkiću, kako god se zvao", počeo je Shaq i nastavio:

"Ne znam je li to istina ili ne, ali priča se o podizanju prijave protiv Draymonda Greena. Imam problem s tim. To samo pokazuje kako si mekan. Uništit ćeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša".

"Razlog, gospodine, što te je Draymond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekan si što si uopšte i pomislio da podigneš tužbu".

"Ovo je nešto što bih ti rekao u lice ako bih te vidio. Ne možeš tužiti nekoga, samo moraš podići svoje veliko dupe i nekom uzvratiti udarac. Šta misliš o tome, mekani?", poruka je Shaqa Jusufu Nurkiću.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo