1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

26.01.2024 / 09:46 Muzika i Film - Nema problem

Cetinski o otkazivanju koncerta u Sarajevu: Nek sam i to doživio

Cetinski o otkazivanju koncerta u Sarajevu: Nek sam i to doživio
Foto: Arhiva / Vijesti.ba
"NEK SAM I JA TO DOŽIVIO! Eto da i mene neko zabrani ili ti ga otkaže koncert", komentar je pjevača Tonija Cetinskog nakon pisanja Vijesti.ba, ali i brojnih bh. i regionalnih medija, kako će njegov koncert povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu biti otkazan.

"Sada sam i to doživio."

Pjevač je, oglasivši se na Facebooku, naveo kako nema problem sa otkazivanjem koncerta, ali da, kako ističe, još nisu dobili ništa službeno - u ugovoru jasno piše šta i kako u slučaju otkazivanja ide.

 
"Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo a to je Arena Zagreb. Koncert ce se održati na moj rođendan 31.05.2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti sa ovih prostora jer naša je deviza samo LJUBAV!", naglašava Cetinski.

Ovim će koncertom, kako još dodaje, njegova publika i on obilježiti 35 godina pjevačevog djelovanja, dok ulaznice kreću u prodaju za koji dan.

"Za koji dan , tačnije 29.01. izlazi i dugoočekivani duet sa mladim i izvrsnim pjevačem Adijem Šoše. Tako da, eto, sve se poklopilo da pjesmom jasno poručimo što mislimo o politici i predrasudama koje vladaju među narodima i usijanim glavama na ovim našim , vašim ili njihovim balkanskim prostorima.

Sa naglaskom na dio stihova :

…. nije važno gdje se moliš,
Po kojoj Svetoj knjizi…..

SAMO JE VAŽNO DAL SI ČOVJEK ILI NISI !!!", zaključio je Tony Cetinski u objavi.

Podsjetit ćemo, Vijesti.ba saznale su kako Toni Cetinski ipak neće nastupiti u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih Olimpijskih igara.

Naime, kako nam je rekao dobro upućeni izvor, koncert Cetinskog je otkazan. Razlog je navodno taj što gradonačelnica Benjamina Karić nije dozvolila finansiranje koncerta, iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS.

Podsjetimo, informacija da će Toni Cetinski nastupiti u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih Olimpijskih igara izazvala je niz oprečnih reakcija. Očigledno su one negativne prevagnule da gradonačelnica Karić promijeni mišljenje.

Osnovne kritike odnosile su se na to da su za ovu priliku izostavljeni domaći izvođači i angažovan čovjeka koji nema mnogo veze sa Olimpijadom u Sarajevu.

"Pripremam iznenađenje za 10.02. i siguran sam da će biti koncert za pamćenje. Sarajevo i ja se volimo i niko svojim piskaranjem to ne može razbiti. Vidimo se", napisao je ranije u reakciji Tony Cetinski i sve su prilike da se prevario.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo