1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

29.01.2024 / 11:57 Događaji / Promo - 21. i 22. februara

Konferencija 'Sfera 2024: Tehnologija betona' uskoro u Sarajevu

Sajam i konferencije ‘’Sfera 2024: Tehnologija betona’’ održat će se 21. i 22.2.2024. godine u Sarajevu, Hotel Hills.

Ovo je XIV po redu naučno stručna konferencija i sajam iz oblasti građevinarstva i arhitekture u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. i regionalnog časopisa za građevinarstvo i arhitekturu m-Kvadrat. Suorganizatori konferencije su Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilište Mostar, Veleučilište Zagreb, Građevinski fakultet Sarajevo, GIT Institut Tuzla, IGH Institut Zagreb, Arhitektonsko građevinski fakultet Banja Luka, Internacionalni Burch Univerzitet, Tehnički fakultet Univerzitet Bihać.

Betonski proizvodi su već decenijama predmet ispitivanja, a u cilju poboljšanja ugodnosti korištenja unutrašnjeg prostora, te ostvarivanja veće stabilnosti konstruktivnih sistema. Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.

ZLATNI SPONZORI: PENETRON, SIKA, KAKANJ CEMENT, TKK

SREBRENI SPONZORI: XYPEX, ALPHAPLAN, CURECRETE, POLYFIBERS, NEXE

PARTNERI, IZLAGAČI I PRIJATELJI: LUKAVAC CEMENT, MAPEI, PMO, PERI, TRANSPORTBETON, ALMY, ADING, DULY, BHS INFORMATIKA, BINIS BETON, RO TEHNOLOGIJA, RADCON INŽENJERING, TERAKOP, NEOBIM, BAUPARTNER, ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING, BABIĆ, SOLIDIAN KELTEKS, TEHNA, HERING, DOKA

Predavače pogledajte na linku: https://konferencije.sfera.ba/predavaci/
Program konferencije na linku https://konferencije.sfera.ba/program/
Prijavite se putem forme na linku https://konferencije.sfera.ba/online-registracija/

Ekskluzivni televizijski partner: Face TV
Ekskluzivni radijski partner: Radio M
Web bussiness media partner: Akta
Medijski sponzori: Bljesak.info, Mostarski.ba, Prozori i Vrata, Vijesti.ba, Biznis.ba, Energetika.ba, Gradjevinarstvo.rs, Grenef, Hercegovina.info, Jabuka.tv, Manager.ba, Mostarska panorama, Pit.ba, Podovi, Pogled, Poslovne novine, Tnt Radio.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo