8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

03.02.2024 / 21:51 Auto-Moto - Formula 1

Hamilton: Imam priliku ostvariti još jedan dječiji san

Hamilton: Imam priliku ostvariti još jedan dječiji san
Foto: Agencije
Lewis Hamilton će i zvanično na kraju sezone napustiti Mercedes.

Najuspješniji vozač u historiji Formule 1 od 2025. godine će sjesti u bolid Ferrarija.

Zvanična potvrda je stigla u četvrtak navečer, a danas se oglasio i Hamilton.

"Prošlo je nekoliko ludih dana ispunjenih različitim emocijama.

Ali kao što svi sada znate, nakon nevjerovatnih 11 godina u Mercedes-AMG PETRONAS F1 Teamu, došlo je vrijeme da započnem novo poglavlje u svom životu i pridružit ću se Scuderia Ferrari 2025. godine.

Osjećam se nevjerovatno sretnim što nakon postizanja stvari s Mercedesom o kojima sam kao dijete mogao samo sanjati, sada imam priliku ostvariti još jedan dječiji san. Vožnja u Ferrariju crvene boje.

Mercedes je bio ogroman dio mog života od moje 13. godine, pa je ova odluka najteža koju sam ikada morao donijeti. Ponosan sam na sve što smo zajedno postigli i vrlo zahvalan na trudu i predanosti svih s kojima sam sarađivao godinama, a naravno, i Totoa, na njegovom prijateljstvu, vođenju i vođstvu. Zajedno smo osvojili naslove, obarali rekorde i postali najuspješnije partnerstvo vozača i tima u historiji F1. I naravno, ne mogu zaboraviti Nikija, koji je bio velika podrška i koji i dalje svakodnevno nedostaje.

Moram također izraziti veliku zahvalnost cijelom upravnom odboru Mercedes-Benza i svima u kompaniji u Njemačkoj i širom svijeta koji su me podržavali tokom ovih 26 godina.

Ali vrijeme je da napravim promjenu i prihvatim novi izazov. Još uvijek se sjećam osjećaja kada sam prvi put skočio u nepoznato kada sam se pridružio Mercedesu 2013. godine. Znam da ga neki ljudi tada nisu razumjeli, ali bio sam u pravu što sam tada napravio taj korak, a to je osjećaj koji sada ponovno imam. Radujem se vidjeti što mogu donijeti ovoj novoj prilici i što možemo zajedno postići.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)


Međutim, sada ne razmišljam o 2025. godini. Moja je pažnja usmjerena na nadolazeću sezonu i ponovno izlazak na stazu s Mercedesom. Motiviran sam više nego ikada, fizički sam spreman i usmjereniji nego ikada, želim pomoći Mercedesu da opet pobijedi. Potpuno sam posvećen poslu koji trebam obaviti i odlučan da završim saradnju s timom na visokom nivou.

Hvala svima vama koji ste bili sa mnom na ovom putovanju, svi ste me podigli dok sam slijedio svoje snove, i nadam se da ću i dalje moći činiti vas ponosnima. Kao i uvijek, šaljem vam svoju ljubav i pozitivnu energiju", poručio je u objavi na društvenim mrežama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo