21°C
Mostar 23°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

08.02.2024 / 09:06 Crna hronika - Sa lica mjesta

Jutro nakon ubistva u Tuzli, očevici potreseni: Amra je bježala, on nije normalan

U tržnom centru u Tuzli sinoć se desio još jedan slučaj femicida. 

Pripadnik MUP-a TK-a Elvis Ćustendil osumnjičen je da je ubio iz pištolja Amru Kahrimanović.

Ubijena Amra bila je vlasnica kafića Sidney.

"Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u  Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena 52-godišnja A.K  iz Tuzle. Osumnjičeni, E.Ć., koji je službenik Uprave policije  MUP-a TK,  je lišen slobode. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK. Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene", naveli su jutros iz Tužilaštva TK.
 
Jutros ispred TC Sjenjak gdje se desilo ubistvo sablasne slike. Kako je ispričala za naš portal žena koja je bila očevidac ubistva, sve se desilo veoma brzo.

"Čula sam neku galamu, nakon čega je nastao metež. Izašla sam na hodnik i čula pucnjeve nakon čega sam vidjela kako Amra bježi iz svog kafića, na tom hodniku je i ubijena. Slike kako leži na podu su mi se urezale u sjećanje", ističe naša sagovornica vidno potresena.

Navodi po društvenim mrežama da su osumnjičeni i ubijena bili u nekoj vrsti veze nisu tačni, navodi naša sagovornica.

"Ma to nema veze, vjerujte. On je bio redovan gost većine kafića ovdje u tržnom centru. Često je znao popiti koju više, pa je tada maltretirao i goste i vlasnike objekata. Nije on bio baš normalan. Tako smo ga mi ovdje doživjeli. Tragedija se desila velika", zaključuje ona.

U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

U toku su  istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo žene.


M.V.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo