14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

08.02.2024 / 09:48 Politika - Sarajevo

Vulić i Košarac 'zabrinuti' za sigurnost Dodika, pominje se atentat

Vulić i Košarac 'zabrinuti' za sigurnost Dodika, pominje se atentat
Foto: Vijesti.ba

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je u za RTRS da "postoje određene informacije iz kruga američke Ambasade da se predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku sprema antenat".

- Obavještajci sigurno rade na provjeri svih tih informacija - istakla je Vulić i dodala da se priprema "novi Nikola Gardović".

- Pitanje je ko će biti od nas novi Gardović. Zato su posjekli stabla kod Suda BiH, tačno za snajperski pogled - navela je Vulić.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac rekao je da se mora posebno obratiti pažnja na sigurnost predsjednika RS Milorada Dodika sada kada se vodi politički proces protiv predsjednika RS.

- Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD Jamesa O'Briena - naveo je Košarac.

Istakao je da se vodi računa o sigurnosti predsjednika RS.

- S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik RS radi u ime svih građana RS. Dodik afirmiše RS i i njene vijednosti, apeluje na mir, sigurnost i teži ustavnoj BiH - istakao je Košarac.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo