13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

09.02.2024 / 14:44 Politika - MVP

Konaković se zahvalio Musar: Prijateljstvo između BiH i Slovenije se ne može pokvariti

Konaković se zahvalio Musar: Prijateljstvo između BiH i Slovenije se ne može pokvariti
Foto: X
Ministar Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković zahvalio se predsjednici Slovenije Nataši Pirc Musar na podršci radu ove institucije.

"Veliko hvala predsjednici Slovenije na podršci radu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine", stoji u objavi na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru.


Slovenska predsjednica je u svom obraćanju napomenula još jednom kako se mnogo toga promijenilo u posljednjih 40 godina, ali i da postoji ono nešto što ne se ne može promijeniti i pokvariti, a to je prijateljstvo između Slovenije i Bosne i Hercegovine.

"Uprkos tome što sam imala samo 16 godina za vrijeme zimskih olimpijskih igara, još uvijek pratim dešavanja u BiH i volim vas iz dubine svog srca i mogu slobodno reći da svi Slovenci ovako osjećaju. Zbog svega ovoga, naravno ovo nije jedini razlog, smatram da bi trebali i da se hoćete pridružiti EU", kazala je Musar u svom obraćanju.

Ona je dodala kako je sigurna da je 2030. godina koju je EU postavila kao cilj za zemlje Zapadnog Balkana na dohvat ruke i za BiH.

"Imate jako dobrog ministra vanjskih poslova koji radi naporno prema tom putu. Hvala vam ministre za sav napor koji ulazete u ovaj veliki projekat ali, jedan čovjek ne može sve to. To je na mnogo više ljudi, da bi se uspio slijediti put, koji je pravi put. Hvala vam puno", zaključila je u svom obraćanju.

Također, iz Ministarstva zahvaljuju i odaju priznanje svim prijateljima iz Republike Slovenije na njihovom neprekidnom i predanom zalaganju na putu Bosne i Hercegovine prema evropskim integracijama.

"Vaša podrška je ključna u našim nastojanjima da ostvarimo zajedničke ciljeve i vrijednosti koje dijelimo u srcu Evrope", naglašavaju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo