16°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

10.02.2024 / 10:05 Svijet - Buckinghamska palata

Otkriveno zdravstveno stanje Kate Middleton nakon operacije

Otkriveno zdravstveno stanje Kate Middleton nakon operacije
Foto: The Sun

U ovoj sedmici britanska kraljevska porodica nije baš spavala mirno, a Buckinghamska palača u ponedjeljak je objavila da je kralju Charlesu dijagnosticiran rak.

Princeza od Walesa, Kate Middleton, također je imala problema sa zdravljem pa je prije više od tri sedmice bila podvrgnuta "uspješnoj" planiranoj operaciji abdomena, a sada se oporavlja.

Kao jasan znak njena oporavka, pridružila se svom suprugu, princu Williamu, i njihovo troje djece dok su jučer ujutro krenuli na polugodišnji odmor na imanje Sandringham u Norfolku, gdje se i kralj oporavlja. "Catherine se dobro oporavlja. Veselila se promjeni okoliša te će se moći opustiti u Norfolku dok se djeca zabavljaju s Williamom", rekao je prijatelj vojvotkinje za Daily Mail.

42-godišnja princeza prije 12 je dana otpuštena iz londonske klinike gdje je provela gotovo dvije sedmice. U jedinom saopćenju Kensingtonske palače o njezinom zdravlju, glasnogovornik je 17. januara rekao da je, "na temelju trenutačnih liječničkih savjeta, malo vjerojatno da će se vratiti javnim dužnostima prije Uskrsa".

Glasnogovornik nije iznio pojedinosti o prirodi njezine operacije, ali su izvori izvijestili da nije riječ o raku. Otkako je izašla iz bolnice Catherine je bila u Adelaide Cottageu, porodičnom domu s četiri spavaće sobe u Windsor Home Parku.

Zanimljivo je da princ Harry nije bio pozvan u Sandringham i morao se zadovoljiti 45-minutnim sastankom sa svojim ocem i maćehom, kraljicom Camillom, u Clarence Houseu u srijedu, dok je Catherinina porodica mogla vidjeti kralja u Sandringhamu. Kralj je započeo svoj "raspored redovitih tretmana" u utorak, iako zvaničnici palače nisu dali detalje o kojoj vrsti raka se točno radi.

Catherine i njezina porodica odsjest će u Anmer Hallu, njihovoj kući s deset spavaćih soba na imanju Sandringham. Na dobrotvornoj akciji održanoj ranije u srijedu, William je zahvalio javnosti na "ljubaznim porukama podrške". "Svima nam to jako puno znači", poručio je okupljenim gostima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo