0°C
Mostar 3°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

10.02.2024 / 12:42 Politika - Ministar vanjskih poslova

Konaković o imenovanju Gavrankapetanovića

Konaković o imenovanju Gavrankapetanovića
Foto: FENA

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković komenatarisao je na Facebooku proces imenovanja novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Konaković je pojasnio da je proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a "na površinu izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji."

- Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro sarađuju godinama bez obzira ko je na vlasti. Kolo vode uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji godinama koordiniraju upravo pomenute interesne grupe. Ministar Rimac je dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi. I to ćemo saznati u narednih nekoliko dana, piše Konaković.

- Nismo se puno uzbuđivali ni reagovali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok.
Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja KS da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su adekvatan odgovor. Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagovati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe, dodao je Konaković.

Na kraju svoje objave doda je P.S. ( Post scriptum) " u posjedu sam prvostepene presude zbog identičnog procesa.
Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora."

(Vijesti.ba)

Izdvajamo