0°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 4°C

11.02.2024 / 21:15 Crna hronika - Saopštenje

Policija u Sarajevu uhapsila Albanca koji je jučer udario dijete i pobjegao

Policija u Sarajevu uhapsila Albanca koji je jučer udario dijete i pobjegao
Foto: Fena
U blizini tramvajske stanice na Socijalnom u Sarajevu jučer je u večernjim satima došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je nesavjesni vozač udario pješaka, a nakon toga pobjegao.

Pripadnici MUP-a KS identificirali su i pronašli vozača koji je skrivio nesreću.

- Danas, 11.02.2024. godine, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, su pronašli i slobode lišili muškarca S. L., državljanin Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH). Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu - saopćili su iz MUP-a KS i dodali:

- Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode. Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Uhapšeni muškarac je predat u Prostorije za zadržavanja osoba lišenih slobode, a policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu, dodali su.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo