0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

12.02.2024 / 14:30 Muzika i Film - Legendarna grupa

AC/DC nakon 8 godina ide na evropsku turneju

AC/DC nakon 8 godina ide na evropsku turneju
Foto: AC/DC

Australski rock bend AC/DC nastupit će 23. i 26. juna na bečkome stadionu Ernst Happel u sklopu turneje Power Up koju je grupa najavila u ponedjeljak.

Bend je planirao održati ukupno 21 koncert po Evropi. Power Up je i naziv najnovijega studijskog albuma grupe koji je objavljen 2020. Riječ je o prvoj evropskoj turneji AC/DC-ja nakon osam godina, objavili su organizatori.

No tada je pjevač Brian Johnson morao pauzirati zbog zdravstvenih razloga, zbog čega ga je zamijenio Axl Rose iz Guns N' Rosesa. Sada se Johnson vratio za mikrofon, a uz njega fanovi mogu očekivati i Angusa Younga na gitari.

U bendu je trenutačno na ritam gitari Stevie Young, a za bubnjevima Matt Laug. Basist Cliff Williams neće nastupiti, no nisu nisu navedeni razlozi za to i još se ne zna tko će ga zamijeniti. AC/DC na turneji kani proslaviti godišnjicu, s obzirom na to da je bend svoj prvi koncert održao 31. decembra 1973.

Ulaznice za koncerte u Beču dostupne su od petka 16. februara. Grupa AC/DC je u karijeri prodala oko 200 miliona primjeraka albuma širom svijeta, uključujući i 70 miliona samo u SAD-u. Album Back in Black iz 1980. prodan je u oko 50 miliona primjeraka diljem svijeta, što ga je svrstalo među pet najprodavanijih albuma u historiji glazbe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo