15°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

12.02.2024 / 17:58 Fudbal - Nesreća u Njemačkoj

Navijač se automobilom zabio u autobus s igračima Reala

Navijač se automobilom zabio u autobus s igračima Reala
Foto: X
Real Madrid sutra od 21 sat gostuje kod RB Leipziga u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Španci su favoriti za prolazak u sljedeću fazu, a u meč ulaze nakon 4:0 pobjede nad drugoplasiranom Gironom u La Ligi. Leipzig, pak, izlazi u nešto slabijoj formi, jer u posljednjih pet utakmica ima tri poraza.

Realov put za Njemačku bio je turbulentan.

Naime, zbog štrajka u avionskoj luci Leipzig, Real je morao odgoditi putovanje za kraj vikenda. Umjesto direktnog leta u Leipzig, Realov avion sletio je jutros u 11:38 u Erfurt, a nakon toga su igrači presjeli u klupski autobus. Timski autobus i još jedno vozilo trebali su ići najbržom rutom do Leipziga, no na putu se dogodila saobraćajna nesreća, piše Bild.

Na autocesti A4 između Eichelborna i Nohra bijela Toyota Avensis udarila je u autobus Reala. Vozač automobila previdio je autobus dok je mijenjao traku i pritom razbio dio svog vozila. Na Toyoti je nastala šteta od oko tri hiljade eura. Razmjeri štete na Realovom autobusu zasad su neutvrđeni.

Nakon kraćeg zaustavljanja Realov autobus je nastavio dalje, a svi uključni u nesreću su ostali netaknuti.

Oko 14:40 Realov je autobus stigao do hotela Steigenberger u centru Leipziga. Na autobusu su vidljive ogrebotine na vozačevoj strani autobusa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo