18°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

13.02.2024 / 20:39 Fudbal - Isplatilo se

Fudbaler Hajduka nije odigrao ni minutu, a dobio vilu i 76.000 eura

Fudbaler Hajduka nije odigrao ni minutu, a dobio vilu i 76.000 eura
Foto: HNK Hajduk

Fudbalska reprezentacija Obale Slonovače okitila se naslovom prvaka Afrike, nakon pobjede 2:1 u velikom finalu protiv Nigerije.

Svi igrači ove selekcije bogato su nagrađeni za uspjeh. Svaki je dobio bonus od predsjednika Republike Alassane Ouattare u iznosu od 50 miliona CFA franaka (76.000 eura) te vilu identične vrijednosti.

Među nagrađenim fudbalerima je i igrač Hajduka Ismael Diallo, koji je bio s ekipom tokom cijelog turnira, ali nije odigrao niti jednu minutu.

Uprkos tome, ima pravo na nagradu kao i svi drugi igrači koji su bili u kadru reprezentacije za ovo takmičenje.

Reprezentativci su odlikovani i nagrađeni na predsjedničkoj ceremoniji u Abidjanu, a najveću nagradu dobio je izbornik Emerse Fae. Njemu je pripao bonus od 100 milijuna franaka (152.000 eura), a svi igrači i osoblje su odlikovani nacionalnim ordenom, najvišim priznanjem u Obali Slonovače.

Diallo nije jedini igrač sa naših prostora koji se okitio titulom prvaka Afrike, s obzirom da je član reprezentacije Obale Slonovače i Jean-Philippe Krasso. Napadač Crvene zvezde imao je bitniju ulogu u ekipi, nekoliko puta je bio starter i upisivao se u strijelce.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo